Scooterrijbewijs

Je scooterrijbewijs halen bij Rijschool Heezen!Rijles-scooter Rijschoolheezen.nl Waalre

Voor het behalen van je scooterrijbewijs zul je twee examens moeten afleggen.
Namelijk het theorie examen en het praktijkexamen.

Scooter theorie examen

Het scooter theorie examen bestaat uit 50 vragen, waarvan je er minimaal 44 goed moet beantwoorden.

Scooter praktijkexamen

Het scooter praktijkexamen zal bestaan uit verkeersdeelneming. Dit betekent dat je zal worden beoordeeld op de voertuigbeheersing tijdens de verkeersdeelname en op je weggedrag. Het laatste is een breed begrip. Dit gaat namelijk verder dan het opvolgen van de verkeersregels. Denk hierbij aan de gewenste plaats op de weg en het juiste gebruik van de spiegels etc.
Je mag starten met praktijklessen en op examen zodra je in het bezit bent van je theoriecertificaat en je de 16-jarige leeftijd hebt bereikt. In principe duurt deze scooter praktijkopleiding vier of zes uur. Afhankelijk van jouw ervaring en wensen.

Vier of zes uur lessen

Heb je niet of nauwelijks ervaring op een scooter of bromfiets, dan adviseren wij om de opleiding van zes uur te kiezen. Het prijsverschil met de opleiding van vier uur is beperkt (een herexamen is duurder) terwijl de kans om te slagen aanzienlijk groter is.

Scooterrijbewijs spoedopleiding

Met onze scooterrijbewijs spoedopleiding kun je je scooterrijbewijs al in een dag halen. Het is ook mogelijk om je scooter praktijkopleiding op te splitsen in twee of meerdere momenten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Duo- of sololes

Duo scooterrijles Rijschool Heezen

De wet schrijft voor dat één instructeur aan vier kandidaten tegelijk rijles mag geven. Wij zijn van mening dat dit onverantwoord is en dat het onmogelijk is om iedereen voldoende aandacht te geven. Daarom les je bij ons met maximaal twee kandidaten tegelijk. Alleen praktijklessen volgen, kan ook. We berekenen dan echter wel een toeslag, zie hiervoor het prijsoverzicht.

Herexamen pakket

Je hebt er veel moeite voor gedaan om je theoriecertificaat te halen. Je volgt de praktijkopleiding en gaat dan op examen. Ondanks deze goede voorbereidingen is het toch mogelijk dat je zakt. Omdat dit al vervelend genoeg is, hebben wij een voordelig herexamen pakket samengesteld. Deze bestaat uit het herexamen en twee rijlessen. Zie voor de prijsinformatie het prijsoverzicht.

Let op, deze aanbieding geldt niet wanneer je bij een andere rijschool bent gezakt.