Wie is U-turning

Rijschool U-turning, voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben.

Jolande Remmits U-turningWie is U-turning? Zorgcoördinator Jolande Remmits

U-turning is een initiatief van Jolande Remmits, de zorgcoördinator. Jolande heeft een tiental jaren voor de klas gestaan op verschillende scholengemeenschappen. Naast haar lestaak begeleidde ze leerlingen die extra zorg nodig hadden.

Na haar loopbaan als docent werkte Jolande als coördinator bij een organisatie die zich richt op begeleiding van leerlingen met autisme en AD(H)D. Ze verzorgde daar tevens cursussen omgaan met autisme en aanverwante stoornissen.

“Toen ik de rijschoolwereld leerde kennen, merkte ik dat daar veel leerlingen vastlopen omdat de opleiding niet aan hen is aangepast. Dat kan anders en móet anders. Daarom besloot ik zelf mijn instructiebewijs te halen. Vervolgens heb ik na een inwerkperiode bij Rijschool Jan Heezen mijn bedrijf U-turning opgericht. Een bedrijf dat in nauwe samenwerking met die rijschool opleidingen aanbiedt die aan de individuele leerling zijn aangepast.”

Alle zorginstructeurs van U-turning hebben een ruime ervaring op het gebied van rijinstructie. Maar dat niet alleen. Ze kunnen rekenen op professionele ondersteuning door de zorgcoördinator en hebben een speciale opleiding gevolgd om kandidaten die extra aandacht nodig hebben op juiste wijze te begeleiden. Op een manier die bij hen past!

Bij Rijschool Heezen is dat de Plusformule.