U-turning voor opleiders

U-turning voor opleiders

In de rijschoolwereld bleek een sterke behoefte aan specifieke kennis over het omgaan met leerlingen met autisme en aanverwante stoornissen. Hieruit ontstond bij Jolande Remmits het idee om, in samenwerking met Rijschool Jan Heezen en haar voormalige werkgever, een cursus voor rijinstructeurs over dit onderwerp te ontwikkelen: U-turning voor opleiders. Over deze eerste cursus heeft in de Reflector in maart 2009 een uitgebreid verslag gestaan.

Cursussen voor opleiders

Sinds begin 2013 is de basiscursus en de gevorderden cursus omgaan met autisme, AD(H)D en aanverwante stoornissen voor rijinstructeurs officieel erkend als nascholingscursus. De basiscursus voor 2 dagdelen en de gevorderden cursus voor 3 dagdelen. Deze cursus wordt verzorgd door Jolande zelf die op alle gebieden ervaringsdeskundige is.

U-turning kan op aanvraag voor u een cursus ontwikkelen op uw gebied, over de omgang met leerlingen met autisme, AD(H)D en faalangst.

O.a. het CBR heeft zich bijzonder geïnteresseerd getoond. Jolande heeft inmiddels een cursus voor de eerste groep faalangst-examinatoren verzorgd. Een volgende groep is in voorbereiding.

Stuur voor meer informatie een mail naar info@uturning.nl