Plusmodule en praktijk

Plusmodule en praktijk

Binnen de plusmodule bieden wij rijlessen aan voor leerlingen die het nodig hebben dat wij ons aan hen aanpassen in plaats van andersom.

Voor wie?

U-turning richt zich op ‘plusleerlingen’. Op jongeren en volwassenen die om een of andere reden extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben om hun rijbewijs te halen. Bijvoorbeeld leerlingen met een vorm van autisme of AD(H)D. Of leerlingen die om een andere reden moeilijker of anders leren.

Hoe doen we dit?

We beginnen met een persoonlijk intakegesprek. In dit gesprek informeren we de leerling duidelijk over de mogelijkheden en de regels. Daarbij nemen we alle tijd om zoveel mogelijk belangrijke informatie van en over de leerling te verkrijgen. Vervolgens bepalen we samen welke aanpassingen in het leerproces nodig zijn.

Wanneer kan dit?

De plusinstructeur plant samen met de leerling wanneer de rijlessen plaatsvinden. Dat gebeurt op een tijdstip dat het voor de leerling goed uitkomt. Natuurlijk moeten we daarbij wel afwisselen, want het is belangrijk dat iemand op allerlei momenten en onder verschillende omstandigheden leert rijden.

Waar vinden de lessen plaats?

Voor de rijlessen maken we gebruik van de lesauto’s en lesmotoren van Rijschool Jan Heezen. Alles onopvallend en heel gewoon, zoals ook andere leerlingen zich voorbereiden op hun rijexamen. Alleen de manier waarop U-turning de lessen invult en met haar leerlingen omgaat, is anders. Aangepast aan wat de leerling nodig heeft.